1

Τι προσφέρει η περιοχή

Ο Ξενώνας "Kalloni Riviera", αποτελεί ορμητήριο για δραστηριότητες και εξορμήσεις που υπάρχουν πάρα πολλές στην Τροιζηνία, στη Χερσόνησο των Μεθάνων, στην Επίδαυρο και στις γύρω περιοχές.

Βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό και τις δραστηριότητες με τις εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Εξάλλου, για να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στον Ξενώνα μας με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας, υπάρχουν για εσάς πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα γεμίσουν το χρόνο σας και δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε ούτε μία ημέρα.

Η μεγάλη παραλία της Καλλονής είναι βραχώδης και κατά τόπους βοτσαλωτή. Στο τέλος όμως αυτής της παραλίας, αριστερά προς τα δυτικά, μπροστά από τον Ξενώνα μας, περνά χωματόδρομος που ανηφορίζει απότομα. Στο τέλος της ανηφόρας, δεξιά, υπάρχει μια ορθάνοιχτη πόρτα, εκεί που κάποτε, ήταν ίσως, ένα περιφραγμένο κτήμα. Μπαίνουμε μέσα και ακολουθούμε το χωματόδρομο που περνά ανάμεσα σε οργωμένα αγροκτήματα. Ο χωματόδρομος αυτός μας οδηγεί στα "Βοτσαλάκια", μία πανέμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο και πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά, που θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες της Τροιζηνίας. Πάνω από την παραλία αυτή δεσπόζει το cafe-snack "Καντιναϊς beach bar" με εξαιρετική θέα στη θάλασσα.

Για αυτούς που αγαπούν το ψάρεμα, η βραχώδης παραλία της Καλλονής είναι πολύ κατάλληλη για ψάρεμα. Εξάλλου ο κόλπος της Επιδαύρου, στον οποίο βρίσκεται η Καλλονή, φημίζεται για το ψάρεμα του και πολλοί είναι εκείνοι που ερχονται στην Καλλονή ειδικά για αυτόν το λόγο. Μπορείτε να ψαρέψετε με καλάμι ή καθετή από τα βράχια, να κάνετε υποβρύχιο ψάρεμα με ψαροντούφεκο και όσοι διαθέτετε βαρκάκι να ξανοιχθείτε στον κόλπο για καθετή ή "τσαπαρί" για σαβρίδια και να ρίξετε κανένα παραγαδάκι.

Η Καλλονή είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Ορθολίθι", το οποίο σας προκαλεί για πανέμορφες «αποδράσεις» προς την ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα, που βρίσκονται οι ιστορικοί οικισμοί της Δρυόπης (Κάτω Φανάρι) και του Άνω Φαναρίου.
Στην περιοχή της Δρυόπης έχουν βρεθεί ίχνη της αρχαίας πόλης των Δρυόπων (1400-1300 π.Χ.), ενώ στο Άνω Φανάρι υπάρχουν ερείπια από οικισμό και τάφους της γεωμετρικής και ρωμαϊκής περιόδου.
Στην κορυφή του λόφου βορειοανατολικά πάνω από το χωριό του Άνω Φαναρίου υπάρχει το Κάστρο, μία από τις πέντε διασωζόμενες ως σήμερα μεσαιωνικές οχυρώσεις της Τροιζηνίας.
Επίσης πάνω από το χωριό βρίσκεται ο Κοκκινόβραχος, που είναι η είσοδος ενός φαραγγιού, γνωστού ως "Φαράγγι του Έρωτα", γιατί εκεί σύμφωνα με τη μυθολογία σκοτώθηκε ο Ιππόλυτος (γιος του Θησέα) έπειτα από τη συκοφαντική φήμη που διέδωσε η μητριά του Φαίδρα όταν απέκρουσε τον έρωτά της και τον ανάγκασε να τραπεί σε φυγή.

Στην Τροιζηνία και στις γύρω περιοχές, η μορφολογία του εδάφους βοήθησε να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πολύ όμορφο καταπράσινο φυσικό περιβάλλον ανάμεσα στους λόφους, στις κοιλάδες και στα χαμηλά οροπέδια της.
Αυτή η περιοχή αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για πεζοπορικές και ορειβατικές εκδρομές, ανάμεσα σε αρχαιότητες, αξιοθέατα, μεσαιωνικά κάστρα, σε ορεινά χωριά, παλαιά μοναστήρια, μοναδικά γραφικά εκκλησάκια και παραθαλάσσιες περιοχές.
Ειδικά στη χερσόνησο των Μεθάνων υπάρχει ένα δίκτυο σηματοδοτημένων μονοπάτιων και χωματόδρομων, 70 περίπου χιλιομέτρων, ιστορικής σημασίας και ξεχωριστής ομορφιάς. Στις διαδρομές αυτές μέσα από τα μονοπάτια μπορεί ο επισκέπτης να συνδυάσει την πεζοπορία με τη μελέτη της μοναδικής χλωρίδας της περιοχής.

Ο Ξενώνας μας αποτελεί την αφετηριά για να επισκεφτείτε πολλές και σημαντικές αρχαιότητες που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Στην επιλογή "χάρτες" θα βρείτε τις διαδρομές και τις χρονικές και χιλιομετρικές αποστάσεις από τον Ξενώνα.
Βορειοδυτικά υπάρχει το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο Ναύπλιο η Αρχαία Ακρόπολη (Ακροναυπλία), το Παλαμήδι και το νησάκι Μπούρτζι και πιο πέρα οι Αρχαίες Μυκήνες.
Ανατολικά υπάρχει η βυθισμένη πολιτεία στη Ψήφτα και πιο πέρα στη χερσόνησο των Μεθάνων θα δείτε υπολλείματα από την Αρχαία Ακρόπολη των Μεθάνων στο λόφο του Παλαιοκάστρου, τον Αρχαιολογικό χώρο στο εκκλησάκι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και άλλες αρχαιότητες που βρίσκονται διάσπαρτες σε όλη τη Χερσόνησο.
Νοτιότερα από τον Ξενώνα μας υπάρχει η Αρχαία Τροιζήνα με την Αρχαία Πόλη, το Ασκηπιείο, το Ιερό του Ιππόλυτου και άλλες αρχαιότητες.
Συνεχίζοντας μετά την Τροιζήνα, στην Επαρχιακή Οδό αριστερά, λίγο πριν το Γαλατά, υπάρχουν οι Θολωτοί Τάφοι της Μαγούλας.
Τέλος, στον Πόρο υπάρχει στη θέση Παλάτια η Αρχαία Καλαυρία και κατάλοιπα του Ιερού Ναού του Ποσειδώνα. Επίσης στον Πόρο θα βρείτε και το Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο υπάρχουν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων.

Με ξεκίνημα από τον Ξενώνα μας μπορείτε να επισκεφτείτε αρκετά αξιοθέατα, ορισμένα από τα οποία είναι εντυπωσιακά.
Ανατολικά, κοντά στον Ξενώνα, υπάρχει ο υδροβιότοπος της λιμνοθάλασσας της Ψήφτας και στη συνέχεια, στη χερσόνησο των Μεθάνων, το Κάστρο του Φαβιέρου, το σπήλαιο της Περιστέρας, το ηφαίστειο της Καμένης και το νησάκι των Αγίων Αναργύρων.
Νοτιότερα, υπάρχει στο χωριό Τροιζήνα το φαράγγι του Διαβολογέφυρου, η Βυζαντινή Μονή του Αγίου Δημητρίου, η Ιερά Μονή Κεχαριτωμένης Θεοτόκου και ο Ναός της Επισκοπής.
Μετά το Γαλατά υπάρχει το περίφημο Λεμονοδάσος και στον Πόρο το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας, με την ιδιότυπη αρχιτεκτονική του, με θαυμάσια θέα και σπάνια εκθέματα.

Για όσους αγαπούν τον ναυταθλητισμό και τα θαλάσσια σπορ υπάρχει στον όρμο του Πόρου, στη θέση Δρεπάνι, αρκετά πριν από τον Γαλατά, σχολή σκι & θαλασσίων σπορ, ενώ στον Πόρο υπάρχουν οι ναυταθλητικοί όμιλοι Ν.Ο.Π.Τ και Ν.Α.Τ. Τέλος στα Μέθανα υπάρχει ο Ναυτικός Όμιλος Μεθάνων.

Στο Γαλατά, ένα τέταρτο απόσταση, μπορείτε να κάνετε μαθήματα ιππασίας, εσείς ή τα παιδιά σας, καθώς επίσης και μαθήματα ελεύθερης κατάδυσης στη σχολή που υπάρχει στον όρμο του Πόρου.

Ξεκινώντας από τον Ξενώνα μας, συνδυάστε τις διακοπές σας με κοντινές ημερήσιες εκδρομές στο Βαθύ και στα Μέθανα, στον Πόρο, στην Ύδρα, στις Σπέτσες και στην παραλία της Επιδαύρου.

Πολύ κοντά στον Ξενώνα βρίσκονται τα Μέθανα στα οποία υπάρχουν οι ομώνυμες ιαματικές πηγές (Θειούχες αλιπηγές, Χλωρονατριούχες και οξυπηγές), που έχουν ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες για πολλές παθήσεις όπως αρθροπάθεια, δισκοπάθεια, σπονδυλοαρθρίτιδα, ρευματοπάθεια, κατάγματα, γυναικολογικές παθήσεις, στειρότητα, νευρώσεις, κοπώσεις, παθήσεις αναπνευστικού συστήματος, χρόνιες βρογχίτιδες, δερματικά νοσήματα κλπ.

Και ποιος δε θέλει να απολαύσει μια θαυμάσια θεατρική παράσταση τις βραδιές του Ιουλίου ή του Αυγούστου, αφού έχουμε το προνόμιο να βρισκόμαστε πολύ κοντά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στο κοντινό Θέατρο της Επιδαύρου.

Για τα υπόλοιπα βράδια σας, για όσους δεν θέλουν να γευτούν ένα εξαιρετικό γεύμα δίπλα στην πισίνα του "Kalloni Resort", σας προτείνουμε το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και τα μπαράκια της παραλίας του Πόρου, ένα τέταρτο με το αυτοκίνητο από τον Ξενώνα μας.

Πώς θα έρθετε

Τι προσφέρει η περιοχή

Ο Ξενώνας "Kalloni Riviera", αποτελεί ορμητήριο για δραστηριότητες και εξορμήσεις που υπάρχουν πάρα πολλές στην Τροιζηνία, στη Χερσόνησο την Μεθάνων και στις γύρω περιοχές.

Βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό και τις δραστηριότητες με τις εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Εξάλλου, για να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στον Ξενώνα μας με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας, υπάρχουν για εσάς πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα γεμίσουν το χρόνο σας και δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε ούτε μία ημέρα.

Περισσότερα

H Καλλονή αποτελεί αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό πολλών Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών άλλων περιοχών. Υπόσχεται πολλές φυσιολατρικές απολαύσεις, τόσο θαλάσσιες, όσο και πανέμορφες «αποδράσεις» προς την ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα, αφού είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Ορθολίθι". H Καλλονή με τα ιδιαίτερα ζεστά και απολαυστικά νερά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, χαλάρωση, ψάρεμα καθώς επίσης για εναλλακτικές και οικογενειακές διακοπές.