1

Το ψαροχώρι της Καλλονής

Η Καλλονή είναι ένα παραδοσιακό ψαροχώρι στον Αργοσαρωνικό, στον κόλπο της Επιδαύρου, της οποίας το όνομα αποδίδει και την πραγματικότητα. Είναι χτισμένη σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, γεμάτη από πορτοκαλιές, λεμονιές, τριανταφυλλιές και πολλά ακόμα πανέμορφα λουλούδια καθώς και ανθοφόρα δέντρα, που κάνουν τον τόπο ειδυλλιακό.

Αποτελεί αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό πολλών Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών άλλων περιοχών. Υπόσχεται πολλές φυσιολατρικές απολαύσεις, τόσο θαλάσσιες, όσο και πανέμορφες «αποδράσεις» προς την ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα, αφού είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Ορθολίθι".

Μπροστά από όλον τον παραλιακό δρόμο της Καλλονής, πριν και μετά το λιμανάκι της, εκτείνεται η μεγάλη βραχώδης παραλία της, που είναι πολύ κατάλληλη για ψάρεμα. Εξάλλου ο κόλπος της Επιδαύρου φημίζεται για το ψάρεμα του και πολλοί είναι εκείνοι που ερχονται στην Καλλονή ειδικά για αυτόν το λόγο. Στο τέλος της παραλίας υπάρχει για κολύμπι η θαυμάσια παραλία "Βοτσαλάκια", πάνω από την οποία δεσπόζει όμορφο cafe-snack "Καντιναϊς beach bar" με εξαιρετική θέα στη θάλασσα.

Τα νερά της Καλλονής είναι ιδιαίτερα ζεστά και απολαυστικά όλο το καλοκαίρι και είναι ιδανικά για παιδιά και για όλους όσους αγαπούν τη θάλασσα.

Στην Καλλονή λειτουργεί Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο, ιατρείο, φαρμακείο, parking σκαφών και στο λιμανάκι της υπάρχει αλιευτικό καταφύγιο για την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής, αλλά και για τον ελλιμενισμό σκαφών των επισκεπτών.

Ο οικισμός της Καλλονής βρίσκεται περίπου 20km μακριά από την πόλη του Γαλατά, είχε 828 κατοίκους και προσφέρει πάμπολες δραστηριότητες που συμπληρώνουν και ομορφαίνουν τη διαμονή σας στην Καλλονή.

Αποτελεί κομβικό σημείο για τις διακοπές σας, αφού ισαπέχει από το γραφικό Πόρο με το Ναό του Ποσειδώνα και το Γαλατά με τους Θολωτούς τάφους της Μαγούλας, τα Μέθανα με το Ηφαίστειο και τις ιαματικές πηγές του, καθώς επίσης και από το Αρχαίο Θέατρο και την παραλία της Επιδαύρου. Η απόσταση της Καλλονής από το καθένα από αυτά είναι περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητό σας.

Πολύ κοντά στην Καλλονή βρίσκονται η Αρχαία Τροιζήνα με το Ασκληπιείο, το Ιερό του Ιππόλυτου και το Διαβολογέφυρο, ο υδροβιότοπος της Ψήφτας, το γραφικό ψαροχώρι Βαθύ, παλιά Μοναστήρια και Βυζαντινές Εκκλησίες και πολλές αρχαιότητες και αξιοθέατα που παραθέτουμε στην επιλογή "Δραστηριότητες".

Όλα τα παραπάνω στοιχεία κάνουν την Καλλονή ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, χαλάρωση, ψάρεμα, εναλλακτικές και οικογενειακές διακοπές.

Πώς θα έρθετε

Τι προσφέρει η περιοχή

Ο Ξενώνας "Kalloni Riviera", αποτελεί ορμητήριο για δραστηριότητες και εξορμήσεις που υπάρχουν πάρα πολλές στην Τροιζηνία, στη Χερσόνησο την Μεθάνων και στις γύρω περιοχές.

Βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό και τις δραστηριότητες με τις εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Εξάλλου, για να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στον Ξενώνα μας με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας, υπάρχουν για εσάς πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα γεμίσουν το χρόνο σας και δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε ούτε μία ημέρα.

Περισσότερα

H Καλλονή αποτελεί αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό πολλών Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών άλλων περιοχών. Υπόσχεται πολλές φυσιολατρικές απολαύσεις, τόσο θαλάσσιες, όσο και πανέμορφες «αποδράσεις» προς την ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα, αφού είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Ορθολίθι". H Καλλονή με τα ιδιαίτερα ζεστά και απολαυστικά νερά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, χαλάρωση, ψάρεμα καθώς επίσης για εναλλακτικές και οικογενειακές διακοπές.