1

Η παραλία "Βοτσαλάκια"

Η μεγάλη παραλία της Καλλονής είναι βραχώδης και κατά τόπους βοτσαλωτή. Στο τέλος όμως αυτής της παραλίας, αριστερά προς τα δυτικά, μπροστά από το "Kalloni Riviera" περνά χωματόδρομος που ανηφορίζει απότομα. Στο τέλος της ανηφόρας, δεξιά, υπάρχει μια ορθάνοιχτη πόρτα, εκεί που κάποτε, ήταν ίσως, ένα περιφραγμένο κτήμα. Μπαίνουμε μέσα και ακολουθούμε το χωματόδρομο που περνά ανάμεσα σε οργωμένα αγροκτήματα. Ο χωματόδρομος αυτός μας οδηγεί στα "Βοτσαλάκια", μία πανέμορφη παραλία με ψιλό βότσαλο και πρασινογάλαζα πεντακάθαρα νερά, που θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες της Τροιζηνίας.

Τα Βοτσαλάκια έχουν πάρει το όνομα τους, προφανώς, από τα ανοιχτόχρωμα, στρογγυλεμένα μικρά βότσαλα, που διακοσμούν την παραλία, σαν γυάλινοι, παιδικοί βόλοι.

Η παραλία προστατεύεται, αριστερά και δεξιά από βράχια, ιδανικά για βουτιές από ψηλά και τα διάφανα τυρκουάζ νερά της είναι ζεστά και φυσικά, πεντακάθαρα.

Κολυμπώντας, απολαμβάνεις την υπέροχη θέα, που σου προσφέρουν οι ακτές της Τροιζηνίας και της Επιδαύρου που βρίσκονται στα αριστερά σας, ενώ μπροστά βρίσκεται η δυτική πλευρά των Μεθάνων και το Αγκίστρι.

Πάνω από την παραλία αυτή δεσπόζει, με εξαιρετική θέα στη θάλασσα, το cafe-snack "Καντιναϊς beach bar". Πρόκειται για μια καντίνα-τροχόσπιτο, φτιαγμένη με μεράκι και πολύ φαντασία. Μουσική για λίγους, μπανανιές, λουλούδια και φυτά, φυσικοί χυμοί, θαυμάσια cocktails και σπιτικό φαγητό.

Πώς θα έρθετε

Τι προσφέρει η περιοχή

Ο Ξενώνας "Kalloni Riviera", αποτελεί ορμητήριο για δραστηριότητες και εξορμήσεις που υπάρχουν πάρα πολλές στην Τροιζηνία, στη Χερσόνησο την Μεθάνων και στις γύρω περιοχές.

Βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συνδυάζει τη θάλασσα με το βουνό και τις δραστηριότητες με τις εξορμήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα.

Εξάλλου, για να σας μείνουν αξέχαστες οι ημέρες των διακοπών που θα περάσετε στον Ξενώνα μας με τους φίλους σας ή με τις οικογένειές σας, υπάρχουν για εσάς πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού που θα γεμίσουν το χρόνο σας και δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε ούτε μία ημέρα.

Περισσότερα

H Καλλονή αποτελεί αγαπημένο παραθεριστικό προορισμό πολλών Αθηναίων, αλλά και επισκεπτών άλλων περιοχών. Υπόσχεται πολλές φυσιολατρικές απολαύσεις, τόσο θαλάσσιες, όσο και πανέμορφες «αποδράσεις» προς την ημιορεινή και ορεινή ενδοχώρα, αφού είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους "Ορθολίθι". H Καλλονή με τα ιδιαίτερα ζεστά και απολαυστικά νερά, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ξεκούραση, χαλάρωση, ψάρεμα καθώς επίσης για εναλλακτικές και οικογενειακές διακοπές.